Wie ben ik?

Wie ben ik?
Over mij

Dit ben ik, daar op die foto! Serieus, maar ook gek. Liefdevol. Zorgzaam. Perfectionistisch. Een echte doorzetter. Zelfverzekerd, maar soms ook onzeker. Een luisterend oor. Vol aandacht en dromen.

Ik, Valeska, ben 34 jaar oud en woon in Wervershoof. Ik ben getrouwd met mijn partner in crime Don en samen hebben we twee mooie zoons; Jayce (6 jaar) en Nev (1 jaar).

Herinneringen vastleggen voor later is wat ik graag doe, want hoe snel gaat de tijd. Hoeveel vergeten we wel niet, bewust en onbewust. Juist de kleine dingen, maar ook zeker de grote dingen maken het leven zoals ons leven is. Het leven hoe we het ons willen herinneren.

Wat voor fotograaf ben ik?

Ik ben een informele fotograaf, maar serieus wanneer nodig. Zoals ik in het dagelijks leven ben, ben ik eigenlijk ook als fotograaf. Spontaan, eerlijk, gek, zorgzaam en er voor anderen willen zijn.

Met al mijn klanten heb ik een hele fijne klik. Ik zie klanten vaak niet als klanten, maar als meer dan dat. Mensen waar ik echt om geef. Ik mag deel uitmaken van een klein maar heel belangrijk deel van iemands leven en dat vind ik niet niks. Ik ben een fotograaf die niet alleen de opdracht uitvoert, foto’s maakt en klaar. Ik ben iemand die vanuit zichzelf, en uiteraard wanneer de ouders hiervoor openstaan, vaak meer doet (als het werk het toelaat). Net zoals papa’s zich vaak machteloos voelen tijdens een bevalling, voel ik me soms ook zo. Dus papa’s, I feel you!

Tijdens bevallingen heb ik bijvoorbeeld een voet in mijn handen gehad om tegendruk te geven tijdens het persen omdat er op dat moment niemand aanwezig was om dit te doen. Ik probeer er voor ouders te zijn als ik bijvoorbeeld al aanwezig ben bij een bevalling en de verloskundige is er nog niet. Ouders weten soms niet wat te doen, mama (of papa ;)) raakt soms in paniek door de hoeveelheid pijn die mama heeft etc. Ik probeer er dan bijvoorbeeld op te attenderen om op hun ademhaling te blijven letten.

Begrijp me niet verkeerd want ik ben zeker geen doula en dat wil ik ook niet zijn, maar ik ben wel en wil graag net even meer zijn dan een ‘gewone’ (geboorte)fotograaf.

De ene (geboorte)fotograaf is formeel, de ander informeel. De ene doet dit, de ander doet dat. Alles is uiteraard goed! Het belangrijkste is dat jullie als ouders een geboortefotograaf kiezen die het beste bij jullie past!

Social Media

Wil je meer over mij te weten komen, volg me dan op Facebook waar ik meer van mijn privĂ© leven laat zien, of op deze Facebook pagina en/of Instagram waar je mijn ‘werk’ kunt volgen.

Wil je mij ontmoeten of heb je een vraag? Stuur mij dan even een berichtje.

Wie weet tot snel!

Liefs, Valeska