Zwangerschap

                                                            Zwangerschapsfotografie
Zwangerschapsfoto’s om altijd te koesteren

Wauw, je bent zwanger!! Van harte gefeliciteerd! Ik hoop dat alles goed met je gaat en je niet al teveel last hebt (gehad) van kwaaltjes. Heb je al een mooie ronde buik en voel je je kleintje al flink tekeer gaan daarbinnen? Of heb je misschien net pas de positieve test in je handen gehad? Het maakt natuurlijk verder ook niet uit, je bent zwanger en hebt een wondertje in je buik en dat is wat telt.

Zoals je misschien al hebt gemerkt veranderd er ontzettend veel in de 9 maanden dat je zwanger bent. Niet alleen jullie kleintje groeit, maar jouw buik ook. Veel vrouwen ontwikkelen in deze periode zo’n mooie ‘zwangerschapsglow’. Van die stralende ogen, roze wangen en een prachtige ronde buik. Love it! Maar de tijd gaat snel, heel snel! En voor je het weet is jullie kleintje al geboren!

Juist omdat de tijd zo snel gaat en we ons niet altijd alles goed kunnen herinneren (vooral wij vrouwen met onze zwangerschapsdementie ;)), is het juist zo waardevol om zoveel mogelijk momenten vast te leggen. Denk er bijvoorbeeld aan om iedere maand 1 buikfoto te maken. Hoe leuk is het om straks deze 9 foto’s naast elkaar in een foto album te verwerken en te zien hoe je bent veranderd. Want ik moet je eerlijk bekennen, ik weet dan nog wel enkele cravings die ik had, maar hoe ik er verder uitzag, hoe mijn buik zich had gevormd en ikzelf van jonge vrouw naar mama veranderde had ik niet geweten als ik de foto’s niet had.

De zwangerschap is één van de meest bijzondere momenten uit je leven. Daarom is het juist zo belangrijk om hier een blijvende herinnering van te maken. Niet alleen voor jullie als ouders, maar bijvoorbeeld ook voor jullie kinderen later, opa’s en oma’s en noem maar op.

Werkwijze

Het is het mooiste om de zwangerschapsshoot in te plannen tussen de 32e en 35e week van je zwangerschap. Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van hoe je je voelt en hoe groot je buik is. Wachten we te lang dan zit je vaak zelf wat minder lekker in je vel en kost het meesjouwen van jouw mooie maar grote buik een hoop energie. Plan dus op tijd de shoot in juist omdat we rekening moeten houden met de beste periode waarin de shoot plaats kan vinden. 

Jullie bepalen of de shoot bij jullie thuis plaatsvindt of op een buitenlocatie. Thuis is jullie vertrouwde omgeving, op een buitenlocatie in bijvoorbeeld een bos kan heel mooi divers zijn met groen en het licht van buiten. Doe wat het beste bij jullie past. Datzelfde geldt voor wat je aantrekt. Wil je ook graag enkele foto’s van jouzelf in lingerie dan is dat goed, wil je graag alleen met mooie kleding aan dan is dat natuurlijk ook helemaal oke. Het is jullie shoot dus jullie bepalen zelf hoe we de shoot gaan invullen.

Tijdens de shoot wil ik het zo ongedwongen en natuurlijk mogelijk houden. Van te voren zal ik enkele tips en instructies geven, maar eigenlijk gaat daarna alles vanzelf. We maken foto’s van jullie samen, maar natuurlijk ook alleen van jou, detailfoto’s van je buik etc. Ik probeer altijd een grote diversiteit aan foto’s te maken zodat je een afwisselende shoot krijgt. Is jouw moeder heel belangrijk voor je? Of zijn er al broertjes/zusjes, deze mag je uiteraard bij de shoot betrekken! Dit maakt de foto’s alleen maar mooier en is voor jullie een hele mooie herinnering. Heb je zelf ideeën voor de shoot, een bepaalde locatie of compositie, dan hoor ik dat graag. We gaan dan samen bekijken hoe we jullie wensen kunnen verwerken in de zwangerschapsshoot.

Ben je nieuwsgierig geworden welke zwangerschapspakketten ik aanbied? Klik dan hier