Newborn

Newbornfotografie
Wat houdt newbornfotografie precies in?

Tijdens een newbornreportage wordt jullie kleintje op een hele rustige en liefdevolle manier in zijn/haar meest pure vorm vastgelegd op beeld. Dit gebeurd veelal in de eerste twee á vier weken na de bevalling, omdat kindjes dan nog veel slapen en mama meestal na deze periode ook weer wat fitter is. Daarnaast zien jullie je kindje vrijwel dagelijks veranderen en daarom is het vaak zo prettig om niet te lang te wachten met de newbornreportage. Jullie zijn natuurlijk niet gebonden aan deze periode en het maakt voor mij niet uit hoe ‘oud’ jullie kindje is.

Bij de shoot worden natuurlijk ook de ouders betrokken, samen met eventuele broertjes en/of zusjes en indien gewenst ook de huisdieren.

Als newbornfotograaf sta ik voor…

Pure foto’s! Dat is natuurlijk een heel breed begrip, maar daarmee bedoel ik dat ik veelal hou van situaties zoals ze zijn. Ik zal jullie kindje daarom ook niet in mandjes leggen en versieren met bijvoorbeeld bloemetjes of strikjes. Ik zet jullie kindje op de foto zoals hij/zij is. Om het zo persoonlijk mogelijk te houden vind ik het prettig om indien mogelijk spulletjes van de ouders te gebruiken. Denk hierbij aan (effen) hydrofiele doeken of mooie rustige kleedjes. Als aanvulling zal ik altijd zelf enkele doeken en kleedjes meenemen.

Tijdens de newbornreportage leg ik graag de details van jullie kindje vast. Denk hierbij aan de haartjes, het gezichtje, de handjes en voetjes. Daarbij kun je ervoor kiezen om de kleine bloot (eventueel met luier) op de foto te laten zetten of met (een) rompertje/kleertjes aan, maar een combinatie hiervan is natuurlijk ook mogelijk.

Het is ook jullie reportage!

Mochten jullie iets in huis hebben dat een belangrijke waarde voor jullie heeft, denk bijvoorbeeld aan een bepaald knuffeltje, dan kunnen we kijken of we dit aan de reportage toe kunnen voegen. Vergeet niet dat het ook jullie reportage is dus ideeën zijn van harte welkom! Samen maken we er een leuke en mooie reportage van om niet te vergeten!

Bij jullie thuis

Het is het beste als ik bij jullie thuis kom waar jullie in je eigen vertrouwde omgeving zijn. Het is vaak toch wel een beetje spannend en in je eigen huis kom je toch wat sneller los. We zorgen ervoor dat het lekker warm in huis is. Jullie kindje is gewend aan de geuren, geluiden en mensen om zich heen en voor jullie is het ook prettig als je alle praktische spullen bij de hand hebt. Voor de zekerheid neem ik altijd een elektrisch kacheltje mee mocht het niet warm genoeg zijn in de ruimtes waar gefotografeerd zal worden.

Mijn werkwijze

Ik werk met natuurlijk licht wat inhoud dat ik werk met het licht dat op dat moment in de ruimte aanwezig is. Ik maak dus geen gebruik van felle lampen of flitslicht. Het geeft namelijk geen mooi effect op de foto’s en voor jullie kleintje is het ook minder prettig. Het liefst fotografeer ik daarom altijd bij een raam in de buurt. Hiermee krijg je de mooiste foto’s. De reportage zal maximaal 2 uurtjes duren inclusief een eventuele voeding.

Voor een newbornreportage is er keuze uit twee pakken. Klik hier voor meer informatie over deze pakketten. 

Ben je nieuwsgierig wat andere ouders van de reportage vonden, klik dan hier.