Ervaringen

Ervaringen van ouders en medisch personeel

Mocht je twijfelen of je mij wel/niet wilt inhuren, lees dan onderstaande ervaringen van ouders en medisch personeel. Zij geven in hun eigen woorden weer hoe zij mij hebben ervaren, wat ze van de foto’s, de communicatie en de algehele ervaring vonden. Heb je vragen, neem dan gerust contact met me op.

01/05/2020 Mama van Ole (geboortereportage & newbornshoot) – ”Op het laatste moment gekozen om de geboorte van mijn kindje toch vast te leggen door een geboortefotograaf. Valeska volgde ik al een tijdje op Instagram en wist dat ik haar er graag bij wou hebben. De kennismaking voelde meteen goed. En wat een feestje dat ze erbij was. Ik had eigenlijk niet door dat ze erbij was met haar camera en toch veel steun van haar gehad. De bevalling ging zo snel dat ik heel veel dingen niet meer wist, maar door de prachtige foto’s viel alles weer op zijn plek. Wat bijzonder om deze gebeurtenis mooi vast te leggen. Diep onder de indruk van de foto’s. Ik kijk ze nog regelmatig even terug. Valeska is liefdevol, grappig, gezellig en makkelijk in de omgang. Hopelijk kan ik ooit bij een 2e bevalling deze weer door haar laten vastleggen. Kijk er nu al naar uit.”

30/03/2020 Ouders van Quinn (geboortereportage) – ”Ik wist meteen dat ik een geboortefotograaf bij mijn bevalling wilde hebben, maar wie? mijn vriend was hier minder van overtuigd. Na het kennismakingsgesprek bij ons thuis was ik helemaal overtuigd dat jij het moest worden. Mijn vriend vond het nog steeds wel een dingetje, maar als ik het wilde moest ik het doen. Het kennismakingsgesprek vooraf was erg fijn. Om elkaar zo vooraf te leren kennen en na te denken over bepaalde aspecten van de bevalling, waar wij zelf niet over nagedacht hadden. Tijdens de bevalling was mijn vriend degene die veel aan Valeska had. Zo’n 1e bevalling is niet niks. Tijdens de bevalling gaf je tips en zorgde je ervoor dat iedereen op zijn gemak was. Na de bevalling zijn wij er beiden van overtuigd dat als je het geld hebt voor een geboortefotograaf je dit zeker moet doen. Bepaalde momenten beleef je in een roes en kan je door de foto’s welke in verhaallijn gemaakt worden toch herbeleven. Bij een volgende zwangerschap zou ik je zeker weer bij de bevalling willen hebben. Al hoop ik dat we dan niet halsoverkop naar het ziekenhuis hoeven. Sommige foto’s zijn pittig en confronterend maar passen bij de bevalling.”

29/10/2019 Ouders van James (geboortereportage) – ”Na lang twijfelen toch besloten om voor een geboortefotograaf te gaan. Achteraf zijn we superblij met deze keuze en ook zeker met het resultaat. Voor de volgende bevalling zullen we Valeska zeker weer benaderen!

Ik heb Valeska op twee manieren mee mogen maken: aan het werk als verloskundige en daarna bij mijn eigen bevalling. Het contact en de communicatie was heel prettig (in beide ‘rollen’) en ik heb het geen enkel moment ervaren alsof er iemand ‘extra’ aanwezig was. Valeska is betrokken, enthousiast en weet wat ze doet. De foto’s zijn heel mooi geworden en ik voel me zelf ook trots op het resultaat! Doordat de foto’s een compleet verhaal weergeven kunnen we ook in de toekomst gedetailleerd op de geboorte van ons zoontje terugkijken.”

28/10/2019 Ouders van Dave (zwangerschap-, geboorte- en newbornreportage) – ”Wij hebben bij Valeska de zwangerschaps-, geboorte- en newbornshoot geboekt. Het begon al bij het kennismakingsgesprek wat verliep alsof we elkaar al jaren kenden. De eerste shoot was zo geschoten en erg gezellig. Gelijk hele mooie foto’s! De geboorte van ons zoontje is ook zo mooi vastgelegd, had het niet willen missen. De foto’s die we kregen waren zo mooi. Ik heb een heleboel traantjes gelaten! En als afsluiter hadden we de newbornshoot. Ons zoontje wilde lekker bij ons blijven en daar speelde ze ook op in. We hadden de 3 mooie fotoreportages in 1 album. Een woord GEWELDIG <3”

23/09/2019 Mama van Jordan en Davy (geboortereportage) – ”Voorjaar 2019 won ik een geboortefotoshoot bij Jong & Puur Fotografie, Valeska de Graaf. Ik was echt door het dolle heen. Meteen bij het kennismakingsgesprek had ik een heel fijn en vertrouwd gevoel bij Valeska. Ze kwam heel vertrouwd, lief en vaardig over, en vertelde vol enthousiasme over wat ik van de shoot en Valeska kon verwachten. Er was vanaf het begin meteen een klik en ze heeft tot aan de bevalling regelmatig contact gezocht, om te vragen hoe de zwangerschap ging en hoe de tweeling het deed. 22/08 was het dan zover, de bevalling diende zich aan wel doormiddel van een inleiding. Valeska was al vrij snel in het ziekenhuis en heeft mij samen met me moeder en beste vriendin door de bevalling geholpen. Ze heeft veel foto’s gemaakt van begin tot eind, ik heb dit geen moment opgemerkt. Binnen een paar dagen kreeg ik al een sneek preview toe gestuurd van de foto’s, wauw alleen dit was al mooi! Inmiddels heb ik een heel mooi fotoboek en alle foto’s op USB als aandenken. Valeska heeft meer dan de verwachting geleverd, en daar ben ik haar heel dankbaar voor! Ik had dit niet willen missen en kan iedereen Valeska aanraden als geboorte fotografe!”

05/08/2019 Ouders van Sifra (geboortereportage) – ”Valeska is echt een topper!! Het contact was erg goed. We stuurden regelmatig een berichtje en ze leefde samen met ons naar de bevalling toe. Op de dag van de bevalling stond ze vanaf het begin voor ons klaar. Ze heeft het hele verhaal prachtig vastgelegd en hele mooie, waardevolle foto’s gemaakt. Op de foto’s zie je de emoties, de verbinding de pijn en de liefde. Alles wat belangrijk is, heeft ze heel goed vastgelegd. We merkten niet dat ze erbij was, maar als ze kon helpen dan deed ze dat direct. We zijn heel blij dat we Valeska als fotograaf bij de bevalling hebben gehad en raden haar zeker aan bij anderen. Echt een topper!!! <3”

12/07/2019 Ouders van Saga (zwangerschapsshoot) – ”In juni 2019 hebben wij (ik en mijn man) een zwangerschaps fotoshoot gedaan met Valeska. Ik was toen 36 weken zwanger. Van te voren was er door ons besloten om de fotoshoot in het bos te doen, omdat wij daar vaak komen en wij de omgeving mooi vinden. Voor de fotoshoot gaf Valeska aan dat het door mijn man gekozen t-shirt wellicht te druk zou zijn op de foto. Het was heel prettig dat Valeska dat aangaf omdat dit de kwaliteit van de foto’s alleen maar verbeterde. Valeska is erg kundig en weet goed met mensen om te gaan. Valeska is ook niet bang om aan te geven wanneer een specifieke locatie in het bos wel of niet goed is of wanneer de lichaamshouding wel of niet storend is voor de te nemen foto. De resultaten waren onwijs mooi en wij zijn erg tevreden. Valeska is een top fotograaf en zeker een aanrader. ”

22/03/2019 Ouders van Alyssa (geboortereportage) – ”Toen we eenmaal besloten hadden om een geboortefotograaf bij de bevalling te willen hebben, maakten we snel een kennismakingsafspraak met Valeska. Ik was toch wel een beetje zenuwachtig, naast alle mensen die al verplicht bij een bevalling aanwezig zijn, kozen we nu bewust voor iemand die we eigenlijk niet kennen. Gelukkig stelde Valeska mij tijdens het gesprek al snel gerust en door haar spontane en open karakter voelden we al snel een klik! Door het fijne gesprek wist ik dat ik me niet ongemakkelijk zou voelen met haar bij de bevalling. Valeska stelde veel (goede) vragen, waardoor we duidelijk in kaart konden brengen wat we wel en niet gefotografeerd wilden hebben. Tijdens de bevalling heb ik eigenlijk niet gemerkt dat ze er was, maar toch heb ik ook veel steun aan haar beleefd. Ze voelde goed aan of ik hier behoefte aan had. Er zijn werkelijk waar prachtige foto’s gemaakt. De liefdevolle momenten met mijn partner, maar ook de pijnlijke zijn ontzettend mooi in kaart gebracht. De eerste ontmoeting met onze dochter is vereeuwigd op beeld en ook dat heeft Valeska prachtig, in al haar puurheid, maar netjes op de foto weten te krijgen. Kortom een reportage waar wij met ontzettend veel trots en liefde naar terug kijken! Valeska, nogmaals ontzettend bedankt hiervoor!”

13/03/2019 Ouders van Xara (geboortereportage & newbornshoot) – ”Wij wilden graag mooie foto’s van de (voor mij laatste) bevalling en zodoende kwamen wij bij Jong & Puur Fotografie terecht. Vanaf het eerste moment is er een fijn contact met je geweest. Wij vonden het erg fijn dat wij zelf konden aangeven wat wij precies wel en niet wilden laten fotograferen. Tijdens het kennismakingsgesprek hebben wij aangegeven graag foto’s te willen hebben van de eerste ontmoeting tussen de grote broers en hun zusje. Dit heb je fantastisch opgepakt, want wij hebben nu prachtige foto’s van deze ontmoeting. Tijdens de (snelle) bevalling vond ik het erg fijn dat je erbij was, vooral het feit dat je zo rustig bleef zorgde ervoor dat ik dat ook werd. Bedankt ook voor alle goede zorgen na de bevalling. Wij wilden graag een foto gebruiken voor het geboortekaartje en wij waren ontzettend blij dat dit mocht en dat wij de mooie portretfoto binnen twee dagen al van je kregen. Binnen vier dagen hadden wij al een preview van de geboorteshoot ontvangen. Het waren prachtige (soms intense) foto’s, waar wij ontzettend blij mee zijn. Het zijn echt ‘pure’ foto’s geworden. Je bent een TOPPER!

Naast een geboorteshoot heb je ook voor ons de newbornshoot verzorgd van onze kleine dame. Ook hier ging de communicatie weer erg prettig. Je dacht bijvoorbeeld mee over het kiezen van het juiste moment voor de shoot. Het is ook erg fijn dat je bij ons thuis kwam en dat wij niet naar een studio hoefden. Het zorgde voor meer rust bij de kleine dame (en minder pijn bij mij ;)). De foto’s werden in een ontspannen sfeer gemaakt. Onze kleine dame vindt het niet altijd nodig om te slapen, maar door de rust en het geduld van jou heb je haar toch mooi slapend weten vast te leggen.
Binnen een week kregen wij de foto’s toegestuurd en deze waren prachtig. Vooral de detailfoto’s (voetje, oortje etc.) vinden wij erg bijzonder om te hebben. Wij zijn erg blij met het resultaat. Ontzettend bedankt voor alles Valeska.”

12/03/2019 Ouders van Jackie (newbornshoot) – ”Valeska heeft bij ons foto’s gemaakt van ons nieuwe gezinnetje! Jackie was net 1.5 week oud toen Valeska kwam. Er heerste een super relaxte sfeer en we hebben van tevoren eerst even gekletst! Daarna hebben we foto’s gemaakt en hoewel mijn man helemaal niet van foto’s maken houdt, vond hij het ook super fijn gaan. We konden gewoon ons zelf zijn en Valeska kon gewoon haar gang gaan. Het resultaat is erg mooi en we zijn heel blij met de gemaakte foto’s <3 Super bedankt xx”

01/03/2019 Verloskundige Minke (geboortereportage) – ”Je was een fijne fotograaf om erbij te hebben, echt waar! Je bleef kalm, stelde gerust terwijl ik bezig was mijn spullen klaar te zetten. Dankjewel daarvoor! Ik hoop je binnenkort weer te zien!”

09/02/2019 Ouders van Jens (newbornshoot) – ”Wij wilden nog graag een paar mooie foto’s van ons zoontje. Hij was al drie maanden, dus dat werd wel tijd! We hebben deze shoot bij Jong & Puur Fotografie laten maken. Dat is ons zeer goed bevallen. Het contact van te voren was fijn. Je kon je eigen wensen aangeven en als je een vraag had, kon je die altijd stellen. De fotoshoot vond bij ons thuis plaats, wat erg prettig was. Zo voelden wij ons op ons gemak en heb je alles bij de hand wat je zelf graag op de foto wilt. Ook krijg je daardoor hele spontane foto’s, wat eigenlijk veel leuker is dan gemaakte foto’s in een studio. Tijdens de shoot speelden wij gewoon met ons zoontje en werden de foto’s gemaakt. Toen onze zoon het eventjes zat was, heb ik een flesje gegeven en werden er foto’s van de babykamer gemaakt. Ook erg leuk! Ze neemt de tijd ervoor en dat is fijn. Na een week kregen wij de foto’s al toegestuurd. Deze hebben wij gezellig samen bekeken. Wij zijn ontzettend blij met het resultaat, echt prachtig! De foto’s worden ook mooi bewerkt in zwart-wit en kleur. Nu wordt het nog lastig welke wij in de huiskamer gaan ophangen. Het was een mooi moment om nooit te vergeten. Bedankt voor alles Valeska!”