Ervaringen

Ervaringen

Mocht je twijfelen of je mij wel/niet wilt inhuren, lees dan onderstaande ervaringen van ouders en medisch personeel. Zij geven in hun eigen woorden weer hoe zij mij hebben ervaren, wat ze van de foto’s, de communicatie en de algehele ervaring vonden. Heb je vragen, neem dan gerust contact met me op.

18/02/2022 Ouders van Kyra (geboortereportage) – ”Ik wist voor ik zwanger was al dat ik een geboortefotograaf wilde. Ik volgde Valeska dan ook al een tijd via instagram en haar stijl van fotografie sprak mij aan. Toen ik zwanger was heb ik contact met haar opgenomen en hebben we een digitale kennismaking gepland. Dit was meteen al heel gezellig, gewoon hoe ze is. Het klikte en dus hebben we haar geboekt.
De hele zwangerschap leuk contact onderhouden en op het moment van de bevalling bleek ze aan te voelen dat ze ‘alvast maar moest komen’. Tijdens mijn weeënstorm hebben we live kennisgemaakt en het voelde meteen goed, alsof we elkaar al veel vaker gezien hadden. Ik heb haar niet binnen zien komen en ik heb maar 1 foto waarvan ik bewust weet dat ze die gemaakt heeft. De andere 100 heeft ze onzichtbaar voor mij en mijn partner genomen, maar wat zijn we trots op de foto’s. Ze heeft de bevalling en de emoties in alle puurheid weten vast te leggen. De foto’s waren er na afloop snel, prachtig bewerkt en je voelt de liefde voor haar vak er vanaf spatten. Dus, Valeska, je bent echt een topper! We zijn je, nog steeds ontzettend dankbaar voor alles! (en nog sorry dat je echo toen niet door kon gaan ;)) Volgende keer komen we sowieso voor het hele pakket 😍😍.”

23/12/2021 Ouders van Sem (geboortereportage) – ”Valeska is een topper! Valeska is iemand die je écht naast je/bij je wil hebben als geboortefotograaf! Ze heeft de geboorte van ons eerste kindje gefotografeerd en wat zijn we er super blij mee! Valeska is zo veel meer dan alleen fotograaf. Ze heeft mij vanaf het kennismakingsgesprek af aan al het gevoel gegeven er écht voor mij/ons te zijn. Dit gaf mij zoveel rust; die wetenschap dat er ten alle tijden tijdens de bevalling iemand in de ruimte zou zijn die er écht voor ons is en onze belangen voorop heeft staan. We hebben eigenlijk niet doorgehad dat ze er was. Maar aan de andere kant was zij soms juíst de aanmoedigende stem in mijn oor of daarentegen degene die relativeerde en mij zei dat ik in mijn bubbel moest gaan als ik teveel met de omgeving bezig was en dat even nodig had.

Ik kan echt iedereen aanraden om haar te vragen als geboortefotograaf! Wat een fijne ervaring, prachtige foto’s en altijd super fijne communicatie! Daarnaast hebben we ook een prachtig album mogen ontvangen!

Lieve Vales, dankjewel dat je erbij was! Jouw foto’s betekenen alles voor ons!”
 

19/11/2021 Ouders van Aiden & Lauren-Sophie (geboortereportage & newbornshoot) – ”Wij hebben zijn in 2019 bij Valeska beland toen wij opzoek waren naar een geboortefotograaf! Aangezien we hier fantastische foto’s aan over gehouden hebben en enorm veel steun aan haar gehad hebben wilde wij haar uiteraard ook bij de bevalling van de 2e hebben! We hebben haar al 1 van de eerste ingelicht omdat we zeker wilde zijn dat zij plek voor ons had. Zowel tijdens de zwangerschap als de bevalling is zij enorm betrokken. Ze is niet alleen een fantastische fotograaf maar ook een enorme steun tijdens de bevalling. Wij wilde ook graag een geboorteverhaal en hebben nu 2 prachtige boeken met verhaal en foto’s van de geboortes waar wij nog regelmatig naar terug kijken. Ook van beide hebben wij een Newborn shoot gedaan, waar we enorm blij mee zijn!

Lieve Valeska wij zijn je enorm dankbaar voor deze mooie en tastbare herinnering!”
 

19/11/2021 Ouders van Raphael (zwangerschap-, geboorte- en newbornreportage) – ”Een fotografe die bij zowel zwangerschaps, geboorte en newborn fotoshoot perfect de situatie aanvoelde en ontzettend mooie foto’s heeft gemaakt voor prachtige herinneringen.”

19/05/2021 Ouders van Lex (zwangerschap-, geboorte- en newbornreportage) – ”Valeska van Wild Flower Photography is een ontzettend professionele en leuke fotografe. Wij hebben in 2020/2021 een heel pakket bij haar afgenomen: zwangerschap – geboorte en een newbornshoot, met daarbij een compleet album. Tot op de dag van vandaag een heel waardevol document en we kijken met regelmaat de foto’s terug. Je vergeet ongemerkt veel van wat er destijds op je af kwam, met name tijdens de bevalling, het is prachtig om daar nu foto’s van te hebben. Mijn man en ik bevelen Valeska ten zeerste aan, ze voelt heel goed aan wanneer ze aanwezig of juist op de achtergrond moet zijn. Daarnaast zorgt ze voor een ontspannen sfeer en is ze zelfverzekerd. Tijdens de zwangerschap en newbornshoot denkt ze actief mee met het type foto’s en de kleding (kleurkeuze, maar ze stelt ook een mooie garderobe aan jurken ter beschikking). Ik zou zeker opnieuw voor haar kiezen!”

25/12/2020 Ouders van Megan (geboortereportage) – ”Toen ik zwanger was van ons tweede kindje wist ik meteen, dit keer wil ik een geboortefotograaf. Ik kwam in gesprek met Valeska en de klik was er vanaf het eerste moment, alleen vanwege corona moest het kennismakingsgesprek nog even wachten omdat ik dit graag fysiek wilde ipv videobellen. Valeska haar style foto’s spreekt mij ontzettend aan en tijdens het gesprek mocht je aangeven welke foto’s je het liefste wilde. Het belangrijkste vond ik de foto’s van de eerste emotie en een foto van de baby in foetes houding. Nou deze foto’s heeft ze gerockt! Nog geen 24u na de bevalling had ik de preview al binnen van deze 2 foto’s en ik ben er echt ontzettend blij mee. Tijdens de bevalling heb ik nauwelijks gemerkt dat Valeska er was en zelfs mn vriend heb ik niet horen klagen 😉 terwijl die aan het begin niet heel enthousiast werd van het idee van een fotograaf bij de bevalling. Mijn vriend is ook ontzettend blij met alle mooie foto’s. Na de bevalling hebben we Valeska gevraagd of ze de volgende ochtend terug wilde komen om de 1e ontmoeting vast te leggen van mijn zoontje met onze kersverse dochter. Ik raad iedereen aan om ook de ontmoeting vast te laten leggen indien het om een tweede kindje gaat. Deze foto’s zijn me zo ontzettend dierbaar en maken voor mij de foto’s van de bevalling compleet. Al met al is Valeska dus een dikke aanrader en ze verdiend zeker een dikke 5sterren. Twijfel je nog? Ik zeg doen! Boeken boeken boeken (L)”

13/11/2020 Ouders van Viènna (geboortereportage) – ”Lieve Valeska, ondanks dat ik je al 1000x heb bedankt ga ik het hier nog een keer doen. Jij bent voor ons goud waard! Wat waren we blij met jou bij de geboorte van Viènna.

Niet alleen je kalme voorkomen, maar ook de bruikbare tips die je mij gaf, het feit dat je jezelf onzichtbaar kon maken en je professionaliteit richting het personeel van het ziekenhuis. Alles klopte en ik zou je met volle enthousiasme aanbevelen aan iedereen die twijfelt om gebruik te maken van jouw diensten.

Het fotoalbum is om te zoenen. Een geweldige samenvatting van de bevalling die keurig gebundeld is tot een echt verhaal! Het is werkelijk waar prachtig!”

01/05/2020 Mama van Ole (geboortereportage & newbornshoot) – ”Op het laatste moment gekozen om de geboorte van mijn kindje toch vast te leggen door een geboortefotograaf. Valeska volgde ik al een tijdje op Instagram en wist dat ik haar er graag bij wou hebben. De kennismaking voelde meteen goed. En wat een feestje dat ze erbij was. Ik had eigenlijk niet door dat ze erbij was met haar camera en toch veel steun van haar gehad. De bevalling ging zo snel dat ik heel veel dingen niet meer wist, maar door de prachtige foto’s viel alles weer op zijn plek. Wat bijzonder om deze gebeurtenis mooi vast te leggen. Diep onder de indruk van de foto’s. Ik kijk ze nog regelmatig even terug. Valeska is liefdevol, grappig, gezellig en makkelijk in de omgang. Hopelijk kan ik ooit bij een 2e bevalling deze weer door haar laten vastleggen. Kijk er nu al naar uit.”

30/03/2020 Ouders van Quinn (geboortereportage) – ”Ik wist meteen dat ik een geboortefotograaf bij mijn bevalling wilde hebben, maar wie? mijn vriend was hier minder van overtuigd. Na het kennismakingsgesprek bij ons thuis was ik helemaal overtuigd dat jij het moest worden. Mijn vriend vond het nog steeds wel een dingetje, maar als ik het wilde moest ik het doen. Het kennismakingsgesprek vooraf was erg fijn. Om elkaar zo vooraf te leren kennen en na te denken over bepaalde aspecten van de bevalling, waar wij zelf niet over nagedacht hadden. Tijdens de bevalling was mijn vriend degene die veel aan Valeska had. Zo’n 1e bevalling is niet niks. Tijdens de bevalling gaf je tips en zorgde je ervoor dat iedereen op zijn gemak was. Na de bevalling zijn wij er beiden van overtuigd dat als je het geld hebt voor een geboortefotograaf je dit zeker moet doen. Bepaalde momenten beleef je in een roes en kan je door de foto’s welke in verhaallijn gemaakt worden toch herbeleven. Bij een volgende zwangerschap zou ik je zeker weer bij de bevalling willen hebben. Al hoop ik dat we dan niet halsoverkop naar het ziekenhuis hoeven. Sommige foto’s zijn pittig en confronterend maar passen bij de bevalling.”

19/01/2020 Ouders van Aiden (geboortereportage & newbornshoot) – ”Na lang zoeken naar een geboortefotograaf uiteindelijk terecht gekomen bij Valeska. We planden een kennismaking in en eigenlijk was er direct een klik tussen ons. Vanaf dat moment werd Valeska onderdeel van ons verhaal en hielden wij haar zeer regelmatig op de hoogte. Bij de bevalling hebben we naast de mooie foto’s ook veel steun gehad en Valeska. Het was ons eerste kindje en met haar ervaring helpt ze je toch even extra door je te verzekeren dat het echt niet erg is een keer extra de verpleegkundige in te schakelen. Naast dat ze onze bij de bevalling heeft bijgestaan heeft ze dit ook prachtig vastgelegd. Na alles besloten wij ook een newborn shoot te doen met wederom prachtige herinneringen voor ons hele leven! Valeska is een hele lieve, vrolijke dame die je zeker niet teleur zou stellen als je beslist haar onderdeel te maken van de zwangerschap!!”

29/10/2019 Ouders van James (geboortereportage) – ”Na lang twijfelen toch besloten om voor een geboortefotograaf te gaan. Achteraf zijn we superblij met deze keuze en ook zeker met het resultaat. Voor de volgende bevalling zullen we Valeska zeker weer benaderen!

Ik heb Valeska op twee manieren mee mogen maken: aan het werk als verloskundige en daarna bij mijn eigen bevalling. Het contact en de communicatie was heel prettig (in beide ‘rollen’) en ik heb het geen enkel moment ervaren alsof er iemand ‘extra’ aanwezig was. Valeska is betrokken, enthousiast en weet wat ze doet. De foto’s zijn heel mooi geworden en ik voel me zelf ook trots op het resultaat! Doordat de foto’s een compleet verhaal weergeven kunnen we ook in de toekomst gedetailleerd op de geboorte van ons zoontje terugkijken.”

28/10/2019 Ouders van Dave (zwangerschap-, geboorte- en newbornreportage) – ”Wij hebben bij Valeska de zwangerschaps-, geboorte- en newbornshoot geboekt. Het begon al bij het kennismakingsgesprek wat verliep alsof we elkaar al jaren kenden. De eerste shoot was zo geschoten en erg gezellig. Gelijk hele mooie foto’s! De geboorte van ons zoontje is ook zo mooi vastgelegd, had het niet willen missen. De foto’s die we kregen waren zo mooi. Ik heb een heleboel traantjes gelaten! En als afsluiter hadden we de newbornshoot. Ons zoontje wilde lekker bij ons blijven en daar speelde ze ook op in. We hadden de 3 mooie fotoreportages in 1 album. Een woord GEWELDIG <3”

23/09/2019 Mama van Jordan en Davy (geboortereportage) – ”Voorjaar 2019 won ik een geboortefotoshoot bij Jong & Puur Fotografie, Valeska de Graaf. Ik was echt door het dolle heen. Meteen bij het kennismakingsgesprek had ik een heel fijn en vertrouwd gevoel bij Valeska. Ze kwam heel vertrouwd, lief en vaardig over, en vertelde vol enthousiasme over wat ik van de shoot en Valeska kon verwachten. Er was vanaf het begin meteen een klik en ze heeft tot aan de bevalling regelmatig contact gezocht, om te vragen hoe de zwangerschap ging en hoe de tweeling het deed. 22/08 was het dan zover, de bevalling diende zich aan wel doormiddel van een inleiding. Valeska was al vrij snel in het ziekenhuis en heeft mij samen met me moeder en beste vriendin door de bevalling geholpen. Ze heeft veel foto’s gemaakt van begin tot eind, ik heb dit geen moment opgemerkt. Binnen een paar dagen kreeg ik al een sneek preview toe gestuurd van de foto’s, wauw alleen dit was al mooi! Inmiddels heb ik een heel mooi fotoboek en alle foto’s op USB als aandenken. Valeska heeft meer dan de verwachting geleverd, en daar ben ik haar heel dankbaar voor! Ik had dit niet willen missen en kan iedereen Valeska aanraden als geboorte fotografe!”

05/08/2019 Ouders van Sifra (geboortereportage) – ”Valeska is echt een topper!! Het contact was erg goed. We stuurden regelmatig een berichtje en ze leefde samen met ons naar de bevalling toe. Op de dag van de bevalling stond ze vanaf het begin voor ons klaar. Ze heeft het hele verhaal prachtig vastgelegd en hele mooie, waardevolle foto’s gemaakt. Op de foto’s zie je de emoties, de verbinding de pijn en de liefde. Alles wat belangrijk is, heeft ze heel goed vastgelegd. We merkten niet dat ze erbij was, maar als ze kon helpen dan deed ze dat direct. We zijn heel blij dat we Valeska als fotograaf bij de bevalling hebben gehad en raden haar zeker aan bij anderen. Echt een topper!!! <3”

12/07/2019 Ouders van Saga (zwangerschapsshoot) – ”In juni 2019 hebben wij (ik en mijn man) een zwangerschaps fotoshoot gedaan met Valeska. Ik was toen 36 weken zwanger. Van te voren was er door ons besloten om de fotoshoot in het bos te doen, omdat wij daar vaak komen en wij de omgeving mooi vinden. Voor de fotoshoot gaf Valeska aan dat het door mijn man gekozen t-shirt wellicht te druk zou zijn op de foto. Het was heel prettig dat Valeska dat aangaf omdat dit de kwaliteit van de foto’s alleen maar verbeterde. Valeska is erg kundig en weet goed met mensen om te gaan. Valeska is ook niet bang om aan te geven wanneer een specifieke locatie in het bos wel of niet goed is of wanneer de lichaamshouding wel of niet storend is voor de te nemen foto. De resultaten waren onwijs mooi en wij zijn erg tevreden. Valeska is een top fotograaf en zeker een aanrader. ”

22/03/2019 Ouders van Alyssa (geboortereportage) – ”Toen we eenmaal besloten hadden om een geboortefotograaf bij de bevalling te willen hebben, maakten we snel een kennismakingsafspraak met Valeska. Ik was toch wel een beetje zenuwachtig, naast alle mensen die al verplicht bij een bevalling aanwezig zijn, kozen we nu bewust voor iemand die we eigenlijk niet kennen. Gelukkig stelde Valeska mij tijdens het gesprek al snel gerust en door haar spontane en open karakter voelden we al snel een klik! Door het fijne gesprek wist ik dat ik me niet ongemakkelijk zou voelen met haar bij de bevalling. Valeska stelde veel (goede) vragen, waardoor we duidelijk in kaart konden brengen wat we wel en niet gefotografeerd wilden hebben. Tijdens de bevalling heb ik eigenlijk niet gemerkt dat ze er was, maar toch heb ik ook veel steun aan haar beleefd. Ze voelde goed aan of ik hier behoefte aan had. Er zijn werkelijk waar prachtige foto’s gemaakt. De liefdevolle momenten met mijn partner, maar ook de pijnlijke zijn ontzettend mooi in kaart gebracht. De eerste ontmoeting met onze dochter is vereeuwigd op beeld en ook dat heeft Valeska prachtig, in al haar puurheid, maar netjes op de foto weten te krijgen. Kortom een reportage waar wij met ontzettend veel trots en liefde naar terug kijken! Valeska, nogmaals ontzettend bedankt hiervoor!”

13/03/2019 Ouders van Xara (geboortereportage & newbornshoot) – ”Wij wilden graag mooie foto’s van de (voor mij laatste) bevalling en zodoende kwamen wij bij Jong & Puur Fotografie terecht. Vanaf het eerste moment is er een fijn contact met je geweest. Wij vonden het erg fijn dat wij zelf konden aangeven wat wij precies wel en niet wilden laten fotograferen. Tijdens het kennismakingsgesprek hebben wij aangegeven graag foto’s te willen hebben van de eerste ontmoeting tussen de grote broers en hun zusje. Dit heb je fantastisch opgepakt, want wij hebben nu prachtige foto’s van deze ontmoeting. Tijdens de (snelle) bevalling vond ik het erg fijn dat je erbij was, vooral het feit dat je zo rustig bleef zorgde ervoor dat ik dat ook werd. Bedankt ook voor alle goede zorgen na de bevalling. Wij wilden graag een foto gebruiken voor het geboortekaartje en wij waren ontzettend blij dat dit mocht en dat wij de mooie portretfoto binnen twee dagen al van je kregen. Binnen vier dagen hadden wij al een preview van de geboorteshoot ontvangen. Het waren prachtige (soms intense) foto’s, waar wij ontzettend blij mee zijn. Het zijn echt ‘pure’ foto’s geworden. Je bent een TOPPER!

Naast een geboorteshoot heb je ook voor ons de newbornshoot verzorgd van onze kleine dame. Ook hier ging de communicatie weer erg prettig. Je dacht bijvoorbeeld mee over het kiezen van het juiste moment voor de shoot. Het is ook erg fijn dat je bij ons thuis kwam en dat wij niet naar een studio hoefden. Het zorgde voor meer rust bij de kleine dame (en minder pijn bij mij ;)). De foto’s werden in een ontspannen sfeer gemaakt. Onze kleine dame vindt het niet altijd nodig om te slapen, maar door de rust en het geduld van jou heb je haar toch mooi slapend weten vast te leggen.
Binnen een week kregen wij de foto’s toegestuurd en deze waren prachtig. Vooral de detailfoto’s (voetje, oortje etc.) vinden wij erg bijzonder om te hebben. Wij zijn erg blij met het resultaat. Ontzettend bedankt voor alles Valeska.”

12/03/2019 Ouders van Jackie (newbornshoot) – ”Valeska heeft bij ons foto’s gemaakt van ons nieuwe gezinnetje! Jackie was net 1.5 week oud toen Valeska kwam. Er heerste een super relaxte sfeer en we hebben van tevoren eerst even gekletst! Daarna hebben we foto’s gemaakt en hoewel mijn man helemaal niet van foto’s maken houdt, vond hij het ook super fijn gaan. We konden gewoon ons zelf zijn en Valeska kon gewoon haar gang gaan. Het resultaat is erg mooi en we zijn heel blij met de gemaakte foto’s <3 Super bedankt xx”

01/03/2019 Verloskundige Minke (geboortereportage) – ”Je was een fijne fotograaf om erbij te hebben, echt waar! Je bleef kalm, stelde gerust terwijl ik bezig was mijn spullen klaar te zetten. Dankjewel daarvoor! Ik hoop je binnenkort weer te zien!”